ساختمان باغ اوتیسم در حالی طراحی شد که خواسته های هیئت کارفرما از مشاور بسیار متنوع و گسترده بود. به گونه ای که طراحی یک ساختمان با عملکرد مشخص امکان پذیر نبود. همچنین این اطمینان وجود داشت که خواسته ها به صورت مداوم و به مرور زمان تغییر کند. بنابراین باید راهکاری جستجو می شد که بتواند انعطاف پذیری لازم را برای پاسخگویی به عملکرد های متفاوت در ساختمان باغ اوتیسم داشته باشد.

برای این کار سعی شد ویژگی مشترک میان عملکرد های مورد نظر کنونی و احتمالی آینده استخراج و طراحی بر اساس آن ها انجام پذیرد.  نهایتاً نیاز به درشت دانه ی اصلی جهت انجام فعالیت های جمعی، جلسات،  دوره های آموزش، دعوت از خیرین و مسئولین و موارد دیگر، و ریزدانه هایی برای پشتیبانی این عملکردها،  شامل سرویس بهداشتی، آشپزخانه، اتاق های مدیریت، مشاور، انبار به عنوان ساختار مشترک میان تمامی عملکردها شناسایی شد و فضای رابط شامل پله و آسانسور و راه ارتباطی به عنوان فضای واسط میان آنها شکل گرفت.

به این ترتیب طراحی اقامتگاه بر اساس هدف بهره بردار هر کدام از ریز دانه ها با هر درشت دانه می‌تواند به صورت یکپارچه پاسخگوی نیاز بهره بردار باشد. در قدم بعد سعی کردیم حداکثر یکپارچگی فرم با عملکرد ایجاد شود و سه زون اصلی ریز و درشت و واسط در فرم کلی بنا خود را نمایش دهند، همچنین در ادامه تلاش شد تا یکپارچگی فرم و سازه پروژه به صورت حداکثری حفط شود و از هرگونه عنصر زائد پرهیز شود تا از مواد عناصر سازه اصلی مانند دیوار بتونی به عنوان نمای داخلی و خارجی استفاده گردد.

گروه معماری حجم سبز : به استفاده حداکثر از اصالت مصالح در طرح هایمان اعتقاد داریم، بنابراین در ساختمان باغ اوتیسم سعی کردیم از پوشاندن مصالح اصلی با عناصری که دارای هیچ کارکردی به غیر از پوشاندن و تقسیم بندی دیوار ها با اهداف صرفن زیبایی شناسانه نیستند، پرهیز کنیم.

اطلاعات ساختمان باغ اوتیسم

  • طراح : گروه معماری حجم سبز

  • سال اتمام: 2017

  • مکان پروژه: اصفهان، ایران

  • مساحت کل: 4000 مترمربع

  •  زیربنا: 700مترمربع

  • سازه: بهروز محسنی

  • مکانیک: ایمان امامی

  • برق: یاور صداقت کیش

  • عکس: فرشید نصرآبادی

  • جوایز : پروژه تقدیر شده جایزه‌ی ساختمان سال ایران (۱۳۹۶) – مجله هنر معماری

معماری داخلی باغ اوتیسممعماری داخلیباغ اوتیسمباغ اوتیسمطراحی نما آسایشگاهطراحی معماری بیماران خاصطراحی نما بیماران خاصپلان باغ اوتیسمپلان باغ اوتیسممرکز درمانی بیماران خاص
طراحی داخلیدرب معمارانهطراحی معماری ایرانیمعماری مدرن ایرانطراحی معماری فضای درمانیباغ اوتیسمپلان باغ اوتیسمباغ اوتیسمباغ اوتیسمشکشن باغ اوتیسم

تحریریه معماری آرل
منبع : گروه معماری حجم سبز

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *